Tropikal Meyveli Aşure Malzemeler
1 sayfadaki 1 sayfası
Tropikal Meyveli Aşure Malzemeler
Tropikal Meyveli Aşure
Malzemeler
- 1,5 bardak (su bardağı) aşurelik buğday
- 4 bardak şeker
- 13 bardak su
- Toplamı 4.5 bardak olacak şekilde şu kuru meyvelerden dilediğiniz oranda
karışım - Hepsi kolay yenebilecek küçüklükte doğranmış kuru ananas, kumkuat portakalı,
papaya, mango, muz halkları, Hindistan cevizi dilimleri, kivi, çilek - Dekor için: Antep fıstığı krokanları
Yapılışı
- Büyük bir tencereye koyduğunuz buğdayların üzerine kaynar su dökün, kapağını
kapayın, sabahtan akşama kadar ıslatın. Akşam işten dönünce buğdayın suyunu
süzün ve tencereye 13 bardak soğuk su ekleyip kaynama noktasına getirin. - Yüzeyde biriken köpüğü delikli kepçeyle alarak atın. Tencerenin altını orta
ateşe getirin, kapağı açık olarak 30 dakika pişmeye bırakın. - Ateşi iyice kısın, kapağı kapatın ve ara sıra karıştırarak buğdaylar
yumuşayana dek, yaklaşık 2.5 saat kadar kendi halinde pişmeye bırakın. Sürenin
uzunluğuna takılmayın, çünkü o sırada TV falan seyredebilirsiniz. - Buğdayın suyu kıvamlı bir hal aldığında şekeri ve tüm meyveleri karışıma
ilave edin. - Meyveler su çekip yumuşayana dek sıkça karıştırarak pişirmeye devam edin
(yaklaşık 45 dakika). - Aşure sıcakken káselere boşaltın. Soğuyunca üzerlerine fıstık krokan ve kuru
meyvelerden koyarak servis edin.
canfeda- Müdür Yardımcısı
- Aktiflik :
İtibar : 7
Kayıt tarihi : 20/01/09
Mesaj Sayısı : 154
Konum : Ankara
Ruh Halin :
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz